Bedrijven en Industrie

Bedrijven en industrie

Steeds meer wordt er gebruik gemaakt van asfalt voor bedrijven en industrieterreinen. Deze terreinen worden vaak zwaar belast door verkeer en opslag. Asfalt is zeer goed bestand tegen intensief gebruik.
Voor zwaar belaste terreinen met hoge puntbelasting kunnen wij een combinatiedeklaag aanbrengen. Dit is een speciale deklaag bestaande uit een combinatie van asfalt en beton.

Voordelen asfalt voor bedrijven

  • Weinig onderhoud
  • Lange levensduur
  • Minder glad bij regen
  • Binnen één dag gelegd
  • Geluidsreducerend
  • Strak en egaal

Asfalt om op te bouwen

Steeds meer transporteurs kiezen voor asfalt als alternatief voor beton. Aanvankelijk was men nog beducht voor asfalt. Er heerste het idee dat asfalt niet zwaar belast kon worden, maar met de huidige technieken is dat al lang niet meer het geval. 

Combinatiedeklaag (combi-asfalt)

We combineren het beste van twee werelden: de open structuur van Zeer Open Asfalt Beton (ZOAB) vullen we met cement. Na uitharding ontstaat een deklaag, waarbij de voordelen van beton- en asfaltverharding gecombineerd worden. Beton staat voor een hoge vervormingsweerstand, vloeistofdicht en chemisch resistent. Asfalt staat voor naadloos, flexibel en een snelle verwerking.
Je asfalteert zo 4000 a 5000 meter op een dag. Een naadloos aangebrachte combinatiedeklaag is vloeistofdicht en bestand tegen hoge mechanisatie en chemische belastingen. Desgewenst kan hier een PBV-verklaring (vloeistofdichtheidsverklaring) op worden afgegeven. Combi-asfalt leent zich uitstekend voor terreinen die belast worden met zwaar verkeer of hoge puntbelasting. Maar ook voor werkplaats- of wasplaatsvloeren is combi-asfalt prima geschikt.

Vanwege bovengenoemde redenen mogen wij onder meer de grootste bloemenveiling ter wereld, Royal Flora Holland in Aalsmeer, tot onze klanten rekenen. Dagelijks rijden er honderden vrachtwagens af en aan over de door ons geasfalteerde wegen op en rond het terrein. Hier bevindt zich ook de Dutch Flower Group, een andere grote klant.
Als de wegen ergens zwaar belast worden, dan is het wel op een (bloemen-) veilingterrein.
Een goede ondergrond is hier vanzelfsprekend van onschatbare waarde. Ook bij de Venlose vestiging van het wereldwijde Geodis Logistics ligt asfalt van ons.

Meer voor Bedrijven en industrie

Over Zwammerdam Groep

Sinds 1963 zijn wij gespecialiseerd in wegenbouw, erfverharding, asfalteren en bouwen. Veilig, vertrouwd en deskundig.