Zwammerdam Groep, Bouwbedrijf Zuid Holland

Alles onder één dak

Wat wij doen

Zwammerdam Groep, bouwbedrijf Zuid Holland

Zwammerdam Bouwbedrijf Zuid Holland is een allround bouwbedrijf dat actief is op het gebied van nieuwbouw, zowel van woningen en bedrijfspanden, verbouw en renovatie. We hebben jarenlange ervaring in het vak en met onze vakmensen maken we kwalitatief hoogwaardige projecten. Onze medewerkers kenmerken zich door hun specialisme en no-nonsense mentaliteit.

Uw nieuwe pand of woning moet u passen als een maatpak. U bent de eindgebruiker die er lange tijd van moet kunnen genieten en efficiënt moet kunnen werken in en rondom het nieuwe pand. Wij zijn altijd op zoek naar passende oplossingen en niet gebonden aan gestandaardiseerde bouwsystemen. Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk, daarom bent u bij ons geheel vrij in uw materiaalkeuze van uw nieuwe pand.

Eigen teken- ontwerp bureau:

Doordat wij zelf tekenen/ontwerpen, kunnen wij voor u het complete vergunningsaanvraagtraject tot werktekening realiseren. Compleet met bijbehorende rapporten en berekeningen, waardoor wij het bouwproces vanaf de ontwerpfase volledig kunnen begeleiden en afstemmen, tot aan de realisatie en afwerking.

Heeft u al een ontwerp of vergunning? Dat is geen probleem, dan pakken wij het vandaar op om voor u het project te realiseren. Doordat het bouwbedrijf Zuid Holland een onderdeel is van de Zwammerdam Groep, hebben wij een goede samenwerking met onze andere afdelingen, zij staan u volledig bij. Van aanvraag, sloopwerk, bouwrijp maken, realisatie en afwerking gebouw tot en met het compleet inrichten en aanleggen van het buitenterrein.

Waardoor wij het bouwproces vanaf de ontwerpfase volledig kunnen begeleiden en afstemmen, tot aan de realisatie en afwerking.

Nieuwbouw

Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk, daarom bent u bij ons geheel vrij in uw materiaalkeuze van uw nieuwe woning. Daarnaast bent u niet gebonden aan één bepaald bouwsysteem, wij realiseren houtskeletbouw, staalconstructies of geheel traditionele bouw

Door het beperkte aanbod van nieuwbouw, kiezen steeds meer particulieren er voor zelf een nieuwbouw woning te bouwen. Zwammerdam Bouw bouwt graag voor particulieren in opdracht van de koper, maar ook voor ontwikkelaars.

Welke bouwstijl kiest u?

Heeft u besloten om te kiezen voor nieuwbouw, dan begint het keuzeproces pas echt. Wilt u een huis bouwen zonder architecturale beperkingen en lange levensduur dan kiest u voor de traditionele bouwmethode. Deze uitstraling komt in elke woonomgeving tot z’n recht. Als de focus meer ligt op duurzaamheid en een snelle bouwtermijn, is houtskeletbouw te adviseren. Staar u niet blind op alle verschillende bouwmethoden en stijlen. Wij nemen u in het gehele proces mee, waarbij de voor- en nadelen op een rijtje worden gezet en de keuze gedurende het proces vanzelf gemaakt worden. 

Termijn bouwproces

Het Zwammerdam Bouwbedrijf Zuid Holland team bestaat uit 10 timmerlieden. Door het compacte team, verloopt de communicatie onderling snel en kan er vlot worden geschakeld. Dit betekend voor u dat we het project vanaf ontwerp- en vergunningsfase snel kunnen oppakken. Afhankelijk van het soort project kunnen wij gemiddeld binnen 1 jaar opleveren.

Wij werken geheel conform de laatste normen en eisen. Voor ieder project wordt een vast team van enthousiaste en vakbekwame medewerkers samengesteld die samenwerken met onze vaste installateurs en onderaannemers. Dankzij onze flexibele werkwijze, realiseren wij het huis van uw dromen.

Wilt u zelf de afbouw realiseren of heeft u eigen installateurs? Dat is geen probleem. Gezien onze werkwijze kunt u zelf bepalen of u het gebouw casco of sleutel klaar opgeleverd wilt. Bekijk ook onze referentie projecten ter inspiratie.

Houtbouw

In samenwerking met Finnhouse bouwen we duurzame, unieke, op maat gemaakte houten woningen. Er wordt hierbij gewerkt met verschillende houtbouw systemen, namelijk: logbouw, houtskeletbouw en paal & balk systeem. Ieder systeem kenmerkt haar eigen stijl en sfeer.

Veel van het constructieve hout komt uit Finland. Zeker met het oog op de strengere eisen rondom duurzaamheid wordt er steeds vaker gekozen voor houtbouw. Naast de uitstraling heeft hout namelijk een uitstekende isolatiewaarde en werkt regulerend op de vochtigheid. Dit zorgt in de toekomst, wanneer u de woning bewoont, voor een kleinere energierekening.

Het houtbouwproces is minder afhankelijk van het weer, waardoor er vaak doorgewerkt kan worden. Door toepassing van prefab wandelementen, zijn er geen langdurige bouwtrajecten nodig om deze unieke woningen te realiseren.

Verbouwing / renovatie

Meer ruimte, een andere indeling of een vernieuwde gevel? Een huis of een bedrijfspand verbouwen is misschien niet iets waar u veel ervaring mee heeft. Daarom helpen wij u graag.

Of het nu gaat om een grotere verbouwing, uitbreiding of renovatie van uw woning of bedrijfsruimte, verbouwingen in en rondom het pand kunnen voor u worden uitgevoerd.

Bedrijfspanden

Als ondernemer een grote stap wagen en een nieuw bedrijfspand laten bouwen, of misschien bent u wel uit uw huidige bedrijfspand gegroeid? Dan nemen wij u graag mee in alle mogelijkheden om uw nieuwe bedrijfspand werkelijkheid te laten worden.

Efficiënte bedrijfsindeling

Belangrijke onderdeel van een bedrijfspand is de indeling, om alle processen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Misschien zijn er meer mensen thuis gaan werken of werkt u sinds kort met flexplekken en wilt u deze ruimtes herindelen zodat deze beter worden benut. Het is ook verstandig rekening te houden met eventuele uitbreidingsmogelijkheden van uw nieuwe pand. Hiervoor geven wij met onze jarenlange ervaring graag een ontwerp en advies. 

Duurzaam bouwen en fiscaal voordeel

Duurzaamheid speelt ook in de utiliteitsbouw een belangrijke rol. Banken zijn eerder bereid tot financiering van vastgoed als u dit onder bepaalde duurzame voorwaarden wordt gebouwd. Naast het pand goed isoleren, warme lucht hergebruiken en zonnepanelen, zijn er ook minder bekende alternatieven voor de vergroening van uw bedrijfspand. Het vergroenen van uw bedrijfsgebouwen zorgt daarnaast voor lagere energielasten, fiscaal interessante afschrijvingen en waardevast pand.

Zwammerdam Bouw verzorgd de complete bouw of cascobouw van o.a. kantoor- en bedrijfspanden, restaurants, loodsen, werkplaatsen, garages en opslagruimtes. Wij voeren graag ons specialisme uit op het nieuwe bedrijfspand, zodat u zich volledig kan richten op uw specialisme.

Sloopwerk

Voor alle voorkomende sloopwerkzaamheden kunt u ook bij ons bedrijf terecht. U kunt hierbij denken aan o.a. woningen, schuren, grote fabriekspanden, monumentale panden, flatgebouwen, ketelhuizen etc. Kwaliteit en veiligheid zijn voor ons erg belangrijk en wij doen er alles aan om veilig en milieubewust te werken conform de geldende wet- en regelgeving en eisen van de opdrachtgevers.

 

Totaal Pakket bij Bouwbedrijf Zuid Holland

Zwammerdam Bouwbedrijf Zuid Holland kan, indien gewenst, een totaalpakket leveren.

Hiermee kunt u dus alles onder één dak regelen. Dit zorgt er niet alleen voor dat u maar één contactpersoon heeft, maar processen kunnen elkaar ook sneller opvolgen wat veel tijdsbesparing oplevert.

Voor uw grond- en wegenbouwproject

Voor grond- en wegenbouwactiviteiten bent u bij ons aan het juiste adres. Een goed resultaat in weg- en terreinverharding valt of staat met de kwaliteit van de ondergrond. Grond-, riool- en straatwerk is daarom ook een vanzelfsprekend onderdeel van de Zwammerdam Groep.

Door samenhang en consistentie in voorbereidend werk en de uiteindelijke topverharding ontstaat synergie: de meerwaarde van de totaalaanpak. Ons bedrijf zorgt voor al het grond-, riool- en straatwerk en tekent voor een grondige aanpak: slopen, aanleg en reparatie. Van renovatie tot nieuwbouw opdat een perfecte ondergrond ontstaat voor bouwen en/of asfalteren.

Grondwerk vormt de basis van elk bouwwerk. Het grondwerk vormt in de bouwnijverheid en grond-, weg- en waterbouw het eerste stadium in een bouwproject. Het bestaat uit het ontgraven en verzetten van grond, het leveren en aanbrengen van grond, grind en zand. Ook het aanbrengen van verhardingen en funderingsmaterialen valt hieronder: alles wat nodig is om een goede ondergrond te verkrijgen.
De riolering is de infrastructuur waarop afvalwater geloosd, ingezameld en getransporteerd wordt. Het is bedoeld om het afvalwater en hemelwater op een veilige en hygiënische manier af te voeren.

Straatwerk

Na zorgvuldig het grondwerk te hebben uitgevoerd en er een stevige basis is gelegd kunnen wij de terreinverharding voor u verzorgen. Dit kan in de vorm van een asfaltverharding en/ of straatwerk.

Bouw Projecten

Prijs aanvragen

Geef hier een korte omschrijving van uw vraag.

Over Zwammerdam Groep

Sinds 1963 zijn wij gespecialiseerd in wegenbouw, erfverharding, asfalteren en bouwen. Veilig, vertrouwd en deskundig.