Geschiedenis

In 1963 begon ‘opa’ Jos Geelhoed het bedrijf met drie medewerkers en zijn zoon Jan van toen amper 16 jaar. Het waren roerige tijden van hard werken voor iedereen. Onderscheid tussen leiding en uitvoerenden was er nauwelijks. De werkzaamheden vonden vooral plaats op het platteland, bij boeren en tuinders.

Inmiddels is er veel gebeurd. In hoogtijdagen telde Zwammerdam Groep meer dan honderd medewerkers en drie divisies. Tegenwoordig richt Zwammerdam Groep zich weer op haar kernactiviteit: de wegenbouw, waarbij kwaliteit zwaarder weegt dan kwantiteit.

De activiteiten zijn ondergebracht in twee divisies:

  • Zwammerdam Grond en Wegen B.V.
  • Zwammerdam Materieel B.V.

Geschiedenis

2011

Niet ver van de vertrouwde boerderij, die 40 jaar als kantoor diende, bouwt Zwammerdam een nieuw onderkomen waar ook werkplaats en opslag worden ondergebracht. Jaap van Duijn neemt afscheid, René Geelhoed neemt het roer weer over.

2008

De activiteiten van Zwammerdam Groenvoorziening worden gestaakt. Werkzaamheden op dit gebied zullen worden voortgezet door middel van samenwerkingsverbanden.

2007

Jaap van Duijn treedt aan als algemeen directeur. René Geelhoed blijft als eigenaar betrokken. Zwammerdam keert terug naar haar kernwaarden van asfalteren en bouwen. Kwaliteit en klantvriendelijkheid voor elke opdrachtgever, van particulier tot overheid.

2003

Jan Geelhoed wordt opgevolgd door René Geelhoed. De markt staat onder druk. Prijs versus kwaliteit is een vraagstuk dat voortdurend overwegen vergt. Zwammerdam kiest voor de kwalitatieve marktbenadering. Een reorganisatie moet leiden tot grotere effectiviteit en efficiëntie.

1999

Zwammerdam behaalt het VCA-certificaat.

1998

Zwammerdam behaalt het ISO-certificaat, een basisvoorwaarde voor steeds meer opdrachtgevers. Oprichter Jos Geelhoed overlijdt. Middels een vijfjarenplan werken de tweede en derde generatie Geelhoed aan verdere professionalisering en aan de tweede overdacht van het bedrijf.

1994

Zwammerdam neemt Delta Bouw over, een bedrijf gespecialiseerd in betonplaten. Nu, ruim 20 jaar later vormen betonplaten nog steeds de basis voor tal van bedrijfsactiviteiten.

1992

René Geelhoed doet als derde generatie zijn intrede bij Zwammerdam. Vanwege vraag vanuit de markt breidt Zwammerdam uit met Groenvoorziening, een aanvullende dienstverlening die in tien jaar zal uitgroeien tot een volwaardig bedrijfsonderdeel.

1985

Jos Geelhoed draagt zijn aandelen over aan zoon Jan, die hierdoor 100% eigenaar wordt.

1972

Zwammerdam investeert in de bouw van een nieuwe asfaltcentrale (B.V. ASKO). In de jaren ’70 groeit Zwammerdam naar een personeelsbestand van zo’n vijftig medewerkers. Zwammerdam wordt een gerespecteerd partner voor overheden, particulieren en bedrijven. Jan Geelhoed moet zich gaan richten op het klantencontact en het managen van de bedrijvigheid. Jos Geelhoed gaat nog dagelijks op de fiets de werken af.

1964

Samengaan met Versluys, de voormalig werkgever van Jos Geelhoed. De firma Geelhoed heet voortaan Zwammerdam NV. Het eerste materieel wordt aangeschaft.

1963

Oprichting firma Geelhoed