Padelbanen

Padelbanen

Padel is booming! De sport is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden.

Asfalt wordt vaak toegepast bij de aanleg van sportterreinen. Zo ook als ondergrond bij padelbanen. 

Bij de aanleg van een padelbaan, zowel binnen als buiten, zijn verschillende elementen belangrijk.

Zo verdient de fundering veel aandacht. De kooiconstructie van een Padelbaan weegt namelijk om en nabij de 5000 kilo. Het is belangrijk dat de baan dan niet gaat verzakken of bewegen. Waar drainplaten of schuimplaten in lichte mate bewegen, is asfalt strak en vlak. Hierop wordt de toplaag aangebracht van de baan.

Daarnaast is een goede afwatering belangrijk voor de kwaliteit van padelbanen. Deze zorgt ervoor dat water snel weggevoerd wordt en de ondergrond van de baan droog blijft. Dit is belangrijk voor de spelersveiligheid en het behoud van de kwaliteit van de ondergrond. Afhankelijk van de eisen en omstandigheden, zijn hier verschillende mogelijkheden.

Aandachtspunten

Het is belangrijk dat de ondergrond van de padelbaan:

  • Slipvrij is
  • Geluidsreducerend is
  • Een goede demping heeft
  • Schokken en trilling absorbeert

Wij denken graag mee

Zwammerdam Groep is bij verschillende projecten betrokken geweest voor het grondwerk en de fundering van de padelbaan met behulp van asfalt. Zowel binnen als buiten. In dat laatste geval verzorgen wij ook de verdere inrichting van het buitenterrein. Asfalt is een ideale oplossing en slimme keuze: het is stabiel, duurzaam en eenvoudig in onderhoud.

Zoals te lezen is, zijn er verschillende elementen die aandacht verdienen. Zwammerdam Groep denkt hier met haar expertise graag in mee.

Voordelen asfalt

  • Weinig onderhoud
  • Lange levensduur
  • Strak en vlak
  • Geluidsreducerend
  • Goede mogelijkheden voor afwatering

Sportterreinen

Naast de verharding voor padelbanen verzorgen we dit ook voor andere sportterreinen. Denk aan atletiek-, race-, tennis-, skeeler- of schaatsbanen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Padelbaan Leiderdorp

Hoe kunnen wij u helpen?

We denken altijd graag mee met onze opdrachtgevers en stellen het gebruik en de behoeftes centraal: hoe en door wie wordt het terrein gebruikt? Met onze dienstverlening zijn we in staat volledige buitenterreinen in te richten en we gaan hierbij voor ontzorging!

Meer weten over de inrichting en aanleg van terreinen voor sport- en recreatieparken? Of benieuwd naar de andere mogelijkheden met onze dienstverlening? Bel of mail ons voor advies via info@zwammerdamgroep.nl / 31 172 632 200. Wij helpen u graag verder.

Asfalteren en terreininrichting

Asfalteren is de kernactiviteit van de Zwammerdam Groep. Een specialisme op zich, waarbij kwaliteit de optelsom is van een correcte calculatie, de juiste werkvoorbereiding, goed materieel, hoogwaardige grondstoffen en vakmanschap.

Omdat Zwammerdam Groep haar klanten van A tot Z wil ontzorgen, leveren wij die optelsom. Zowel voor aanleg en inrichting als voor onderhoud en reparatie van asfaltwegen, paden en bedrijfsterreinen. Vanaf het ontwerp, fundering, grond- en rioolwerk, tot aan de waterhuishouding, asfaltconstructie en groenvoorziening.

Wij zijn flexibel en alert, spelen in op de situatie en denken mee. ‘Afwijkende’ projecten vormen geen uitzondering. Het asfalteren van sportvelden en -vloeren, bos- en parkpaden, parkeer- en bedrijfsterreinen is voor Zwammerdam gemeengoed.

Meer voor Padelbanen

Over Zwammerdam Groep

Sinds 1963 zijn wij gespecialiseerd in wegenbouw, erfverharding, asfalteren en bouwen. Veilig, vertrouwd en deskundig.