Asfalteren van weg of oprit

Een duurzame oplossing

Wat wij doen

Asfalteren door Zwammerdam Groep

Asfalteren is de kernactiviteit van de Zwammerdam Groep. Een specialisme op zich, waarbij kwaliteit de optelsom is van een correcte calculatie, de juiste werkvoorbereiding, goed materieel, hoogwaardige grondstoffen en vakmanschap.

Zwammerdam Groep levert die optelsom, zowel voor aanleg als voor onderhoud en reparatie van asfaltwegen, paden en bedrijfsterreinen. Vanaf het grondwerk, het aanbrengen van riolering en fundering, tot aan de asfaltconstructie. Een speciale vorm hiervan is de combinatiedeklaag asfalt. 

Wij zijn flexibel en alert, spelen in op de situatie en denken mee. ‘Afwijkende’ projecten vormen geen uitzondering. Het asfalteren van sportvelden en -vloeren, bos- en parkpaden, parkeer- en bedrijfsterreinen is voor Zwammerdam gemeengoed.

Wij onderscheiden verschillende processen bij het asfalteren:

Machinaal asfalteren
Twee goed gemotiveerde ploegen werken dagelijks aan wegen, fietspaden, voetbalveldjes, maar ook van parkeerdekken, -terreinen en erfverhardingen. Buiten nieuwe aanleg verzorgen wij ook onderhoud van asfalt en halfverhardingen. 

Reparatie (kleinschalig)
Voor handwerk is er de beschikking over een hotbox (verwarmde asfaltcontainer), zodat gedurende enkele uren ook hier de kwaliteit gewaarborgd is.

Koud asfalt
Vooral in de vorstperiode ontstaan er som gaten in de asfaltverharding. Deze gaten kunnen gevaarlijk zijn voor het verkeer. Met koud asfalt zijn deze gaten snel gedicht en is direct gevaar/hinder voorbij. Eventueel is koud asfalt door u zelf te verwerken en bij ons verkrijgbaar. Wij geven u graag advies voor definitieve reparatie. 

Innovatie
FlexForce Asfalt – Een duurzame investering

FlexForce is een nieuw asfaltmengsel. Een grotere flexibiliteit en stabiliteit van het asfalt worden verkregen door de toevoeging van een “fiber/vezel”. Uit onderzoek is gebleken dat dit de levensduur met 50% verlengt en dat het asfalt beter bestand is tegen scheur- en spoorvorming. Bij nieuwe asfaltconstructies kan zelfs de totale laagdikte gereduceerd worden. Kortom, een duurzame en sterke oplossing met een lagere CO2-uitstoot.

Klik om verder te lezen!

Extra opties
Naast het standaard asfalteren zijn er nog een aantal extra mogelijkheden om het asfalt naar uw wensen te maken.

  • Slijtlaag; door te kiezen voor een slijtlaag verlengt u de levensduur van het asfalt.
  • Gekleurd asfalt; u heeft keuze uit verschillende kleuren voor een meer natuurlijke uitstraling.
  • Safegrip; Een antislip laag is handig bij oppervlakten die vaak nat zijn of bij hoogteverschillen zoals bijvoorbeeld bruggen.
  • Zuurbestendig asfalt; een extra beschermlaag geschikt voor boerenerven.

Goed gereedschap staat aan de basis van elke goede prestatie, daarom werkt Zwammerdam uitsluitend met de moderne machines, up-to-date, betrouwbaar en goed onderhouden door eigen werkplaats.
De werkplaats houdt de eigen machines in optimale conditie, of het nu gaat om middelen als aggregaten of om groot materieel als asfaltfrezen, asfaltafwerkmachines, asfaltauto’s, compressoren, hydraulische rupskranen, mobiele kranen, shovels en verdichtingsmaterieel. 

Klant aan het woord

Loonbedrijf Van Etten

Je moet het zien op langere termijn en niet per se letten op één opdracht”

Aan het woord is directeur Bas van Etten (40). Zijn favoriete lijfspreuk is altijd “nee is geen antwoord’. Een uitspraak die ook typerend is voor zijn zakelijke relatie met Zwammerdam Groep die net als hij tot het uiterste gaat om hun klant tevreden te stellen. De twee bedrijven werken al jaren samen en ondanks hun verschillen lijken ze wel wat op elkaar. De overeenkomst ligt met name op het mentale vlak. Noem het eenzelfde werkersmentaliteit.

We spreken Bas van Etten in zijn nog niet zo lang geleden fraai opgeknapte kantoor. Bas toon zich geen snoever maar

juist een man van geen woorden maar daden. Opmerkelijk is Bas van Etten samen zijn broer Willem (37) erin slaagt om met een kantoorafdeling van vijf mensen 115 man in het veld aanstuurt. Geen tussenlagen, geen werkvoorbereider, geen accountmanager. Alleen personeel en directie. “Onze mensen regelen in het werk heel veel zelf. Materiaal inkopen, uitbesteden van onderhands werk, plannen en klantcontact.” Zwammerdam Groep is voor Van Etten het vaste adres om asfalteerwerk aan uit te besteden. “Wij gaan voor kwaliteit. Voor ons is Zwammerdam een zekerheidje. Ik vind het fijn dat we bij Zwammerdam altijd met één vaste man schakelen; Alexander van Rossum. Bij Zwammerdam denken ze in principe net als wij; Nee is geen antwoord. We weten wat we aan elkaar hebben. De ene keer verdienen wij wat, de andere keer verdienen zij wat. Je moet het zien op langere termijn en niet per se letten op één opdracht. Wij gaan voor binding. Een man een man, een woord een woord.“

  • Vertrouwen

De twee bedrijven kennen elkaar al meer dan tien jaar. Volgens Bas heeft  Zwammerdam tienduizenden meters asfalt voor hem weggelegd. “Momenteel loopt er een heel groot  uinbouwproject in Luttelsgeest, maar ik herinner me ook veel asfaltwegen in Koppert voor de tuinbouw en voor de gemeenten Rotterdam en Capelle.” Helder en no-nonsense, zo zou je in twee woorden Loonbedrijf Van Etten samen kunnen vatten. De huiskleur rood wordt consequent  voorgetrokken tot in de wandklok toe. En uiteraard kleurt ook het rollend materieel rood: 75 kranen, 60 tractors, 40 shovels, 40 rupsdumpers en 30 vrachtwagens. Loonbedrijf Van Etten is gespecialiseerd in alle voorkomende grondwerkzaamheden voor zowel de tuinbouw als de grond-, weg- en waterbouw. Voor alles wat in en boven de grond moet gebeuren, van een kleine opdracht voor een halve dag tot grote projecten van een jaar of meer. Door haar omvang en veelzijdigheid is dit loonbedrijf uniek in Nederland. Vanuit de thuisbasis in Bergschenhoek is het bedrijf dagelijks door het hele land actief. Loonbedrijf Van Etten is net als Zwammerdam zelf ook een (h)echt  familiebedrijf. Vader Jaap Van Etten begon al in 1966 met één tweewielerfreesje en dat bedrijf is uiteindelijk uitgegroeid tot waar het nu staat. Bas van Etten is verantwoordelijk voor de verkoop en zijn broer Willem houdt zich voornamelijk bezig met de planning. Het loonbedrijf voert het hele pakket aan grondwerkzaamheden uit. Van het bouwrijp maken tot het egaliseren, graven

van de sleuven en asfalteren. De toekomst van Loonbedrijf Van Etten ziet er zonnig uit. “Dit bedrijf kunnen we behappen zonder tussenlagen en dat moet zo blijven. Nu kunnen Willem of ik nog zelf naar iemand het ziekenhuis rijden als er iemand ziek is, als er een kleine geboren is en natuurlijk om op het werk poolshoogte te gaan nemen. We staan nog steeds tussen de jongens. Dat is veel leuker.”

  • Plezier in het werk

En die lol is voor hem en zijn broer Willem heel belangrijk. “Anders kun je het niet volhouden. Wij zijn hier van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Dat kan alleen als je er plezier in hebt. Zou Willem of ik het niet meer volhouden of niet leuk meer vinden dan houdt het op, want in je eentje is het niet te doen en voor één van ons twee vervanging zoeken is geen optie.” Zo soepel als de samenwerking verloopt met zijn broer zo fijn werkt hij ook samen met al zijn mensen. “Ik ben er best blij dat onze medewerkers veel hart voor de zaak hebben. Het werkt gewoon heel fijn als je mensen uit zichzelf een stapje extra zetten. Op die manier motiveer je elkaar en blijft de sfeer goed. Klanten zien dat

ook. Mensen die met plezier hun werken doen leveren een beter product. Klanten herkennen dat. “We houden gelukkig veel ervaring binnenshuis en dat loont zich”, vertelt Bas van Etten.

www.vanettenbv.nl

Projecten

Over Zwammerdam Groep

Sinds 1963 zijn wij gespecialiseerd in wegenbouw, erfverharding, asfalteren en bouwen. Veilig, vertrouwd en deskundig.