Asfalt repareren

Home > Asfalteren > Asfalt repareren

Asfalt heeft af en toe onderhoud nodig. Door weersinvloeden, zware belasting en strooizout kan slijtage ontstaan in de vorm van gaten en/of scheuren. Dit maakt het asfalt kwetsbaar en verkort de levensduur. Het is dus verstandig asfalt op tijd te laten repareren.

Reparatie asfalt

Asfalt repareren is gespecialiseerd werk. De kwaliteit van de reparatie heeft veel invloed op de uiteindelijke levensduur van uw asfalt. Hieronder leest u welke oplossingen wij u bieden voor de verschillende soorten schades.

Scheuren repareren

Scheuren worden netjes schoongemaakt en gerepareerd met warme giet bitumen. De bitumenvulling strooien we af met een leislag/fijne split, waarna u er vrijwel direct weer overheen kan rijden. Na dit proces voorkomt u scheurdoorgroei en wordt de levensduur van het asfalt verlengd.

Poreus asfalt repareren

Beschadigde, ruwe en poreuze asfaltoppervlakten worden gerepareerd doormiddel van handslem. Dit product wordt zonder oplosmiddelen (milieuvriendelijk) verwerkt. Het sluit duurzaam ruwe en poreuze plekken. Handslem hecht zich intensief aan de te behandelen oppervlakte en het binnendringen van oppervlaktewater wordt voorkomen. Tenslotte wordt het behandelde oppervlak  bestrooid met fijnsplit.
De verhardingstijd bedraagt ca. 15-60 minuten.

Koudasfalt en noodreparatie

Vooral in de vorstperiode ontstaan soms gaten in het asfalt. Deze gaten kunnen gevaarlijk zijn. Snelle reparatie is dan belangrijk om te zorgen dat de schade zich niet verder uitbreidt. Met koudasfalt zijn deze gaten snel gedicht en is direct gevaar verholpen. Reparatie met koudasfalt is een tijdelijke oplossing. Uiteindelijk zullen de scheuren of gaten weer tergkomen. Wij geven u graag advies voor een definitieve reparatie.

Asfalt repareren bij verzakking en egalisatie

Verzakkingen, waterplassen of oneffenheden op uw asfalt? Het is niet altijd nodig om een hele nieuwe asfaltlaag aan te leggen. Met vloeibaar asfalt kunnen wij reparaties uitvoeren die uw asfalt weer egaal en stabiel maken. Gaat het om grotere beschadigingen? Dan frezen wij het te repareren gedeelte eruit en brengen we een nieuwe asfaltlaag aan.

Slijtlaag aanbrengen

Om uw asfalt te beschermen tegen schade kunt u overwegen een slijtlaag aan te laten brengen. Dit is een laag steenslag die met een bindmiddel op het asfalt wordt aangebracht. Dit is een voordelige manier om snel en duurzaam uw asfalt te onderhouden. Door het aanbrengen van een slijtlaag op het asfalt, wordt de levensduur van het asfaltdek verlengd en wordt het weer stroef. De steenslag is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor u?

Neem contact met ons op en laat u inspireren door onze expertise.

0172-632200