Uw oprit asfalteren

Opritten, inritten en parkings

Als particulier uw oprit asfalteren? Dat is zeker mogelijk! Asfalt is zeer geschikt voor de verharding van opritten, inritten en parkings. Het is sterk, duurzaam, oogt strak en is relatief goedkoop. Het geeft weinig tot geen onderhoud en is na aanleg snel te berijden.

Oprit asfalteren kosten

De kosten voor het aanleggen van uw oprit zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan de ondergrond en de huidige verharding of bestrating. Ook zijn er verschillende soorten asfalt. Wij geven u advies over de beste soort asfalt voor uw situatie.

Oprit asfalteren prijs per m2

Wilt u een snelle indicatie van de prijs per vierkante meter? Asfalteren van een groot oppervlakte kan bij ons al vanaf een zeer aantrekkelijk tarief per m2. Wilt u een snelle indicatie van de prijs per vierkante meter, vul dan onderstaand formulier in voor een scherpe m2 prijs voor uw project.

Oprit laten repareren

Is uw oprit al voorzien van asfalt en is deze toe aan een reparatiebeurt? Denk aan scheuren, plasvorming of verzakking. Bekijk dan op de pagina Asfalt repareren naar de mogelijkheden en prijzen.

Voordelen asfalt

 • Weinig onderhoud
 • Lange levensduur
 • Minder glad bij regen
 • Binnen één dag gelegd
 • Geluidsreducerend
 • Strak en egaal

Werkwijze

 • Stap 1 Egaliseren van het oppervlak – voor goede afwatering en ter voorkoming van plassen.
 • Stap 2 Aanbrengen asfalt – kwalitatief hoogwaardig asfalt waar u jaren plezier van heeft.
 • Stap 3 Eventueel aanbrengen toplaag – Antislip of extra slijtlaag waar nodig.

Asfalteren door Zwammerdam Groep

Asfalteren is de kernactiviteit van de Zwammerdam Groep. Een specialisme op zich, waarbij kwaliteit de optelsom is van een correcte calculatie, de juiste werkvoorbereiding, goed materieel, hoogwaardige grondstoffen en vakmanschap.

Zwammerdam Groep levert die optelsom, zowel voor aanleg als voor onderhoud en reparatie van asfaltwegen, paden en bedrijfsterreinen. Vanaf het grondwerk, het aanbrengen van riolering en fundering, tot aan de asfaltconstructie. Een speciale vorm hiervan is de combinatiedeklaag asfalt. 

Wij zijn flexibel en alert, spelen in op de situatie en denken mee. ‘Afwijkende’ projecten vormen geen uitzondering. Het asfalteren van sportvelden en -vloeren, bos- en parkpaden, parkeerdekken, parkeer- en bedrijfsterreinen is voor Zwammerdam gemeengoed.

Wij onderscheiden verschillende processen bij het asfalteren:

Machinaal asfalteren

Twee goed gemotiveerde ploegen werken dagelijks aan wegen, fietspaden, voetbalveldjes, maar ook parkeerterreinen en erfverhardingen. Buiten nieuwe aanleg verzorgen wij ook onderhoud van asfalt en halfverhardingen, zie  

Logistiek terrein asfalteren
Detailfoto asfalteren Zwammerdam Groep

Reparatie (kleinschalig)

Voor handwerk is er de beschikking over een hotbox (verwarmde asfaltcontainer), zodat gedurende enkele uren ook hier de kwaliteit gewaarborgd is.

Koud asfalt

Vooral in de vorstperiode ontstaan er som gaten in de asfaltverharding. Deze gaten kunnen gevaarlijk zijn voor het verkeer. Met koud asfalt zijn deze gaten snel gedicht en is direct gevaar/hinder voorbij. Eventueel is koud asfalt door u zelf te verwerken en bij ons per zak verkrijgbaar. Wij geven u graag advies voor definitieve reparatie.

Extra opties

Naast het standaard asfalteren zijn er nog een aantal extra mogelijkheden om het asfalt naar uw wensen te maken.

 • Slijtlaag; door te kiezen voor een slijtlaag verlengt u de levensduur van het asfalt en kunt u kleur aanbrengen op het terrein.
 • Gekleurd asfalt; u heeft met de keuze uit een slijtlaag of halfverharding de mogelijkheid uw terrein te voorzien van kleur.
 • Safegrip; Een anti-slip laag is handig bij oppervlakten die vaak nat zijn of bij hoogteverschillen zoals bijvoorbeeld bruggen.
 • Zuurbestendig asfalt; een extra beschermlaag geschikt voor boerenerven

Goed gereedschap staat aan de basis van elke goede prestatie, daarom werkt Zwammerdam uitsluitend met de moderne machines, op-to-date, betrouwbaar en goed onderhouden door eigen werkplaats.
De werkplaats houdt de eigen machines in optimale conditie, of het nu gaat om middelen als aggregaten of om groot materieel als asfaltfrezen, asfaltafwerkmachines, asfaltauto’s, compressoren, hydraulische rupskranen, mobiele kranen, shovels en verdichtingsmaterieel. 

Prijs aanvragen

Wilt u weten wat de kosten voor het asfalteren van uw oprit zijn? Vraag dan gratis een offerte aan. U kunt natuurlijk ook direct bellen voor meer informatie of prijzen, wij zijn te bereiken op 0172-632200.

Over Zwammerdam Groep

Sinds 1963 zijn wij gespecialiseerd in wegenbouw, erfverharding, asfalteren en bouwen. Veilig, vertrouwd en deskundig.