Over Zwammerdam Groep

Home > Over Zwammerdam Groep

De Zwammerdam Groep is al meer dan 60 jaar gespecialiseerd in het aanleggen van complete terreinen. Wij hebben ruime ervaring in het aanleggen van verschillende soorten terreinen voor de industrie, transport en logistiek en land-en tuinbouw. Maar ook de aanleg van complete terreinen voor de zorg, sport en recreatie of gemeentes en provincies is bij ons in goede handen. Met onze ervaring in asfalteren, algemeen grondwerk en de bouw kunnen wij uw project compleet uit handen nemen.

Een gespecialiseerd bedrijf, sinds 1963 actief in de wegenbouw. Asfalteren is de kernactiviteit. Deskundigheid, betrouwbaarheid en maatwerk zijn kernbegrippen.

Om klanten complete service te kunnen bieden, zijn naast asfalteren ook andere aspecten van de wegenbouw vertrouwd terrein, zoals verhardingen door beton(platen), oplossingen voor gladde terreinen, bermen, bestrating, grond- en rioolwerk. Zwammerdam Groep levert haar opdrachtgevers deskundig advies, scherpe marktconforme calculatie en een grondige aanpak.

Co2 Beleid

Klimaat, milieu en duurzaamheid zijn steeds belangrijkere vraagstukken in de wereld, maar ook voor Zwammerdam als bedrijf. Vanuit de overheid en opdrachtgevers worden steeds meer eisen gesteld ten aanzien van deze onderwerpen.

Zwammerdam heeft er dan ook voor gekozen om certificaten zoals COPrestatieladder te gaan behalen. Dit geeft ons als bedrijf ideeën over hoe wij COuitstoot kunnen verminderen. Wij zijn wel altijd bezig te kijken naar de meeste zuinige, schonere en betere motoren.

Op de website van SKAO ‘Zwammerdam Groep B.V.’ stellen we ook documentatie beschikbaar zodat dit door derden kan worden ingezien. De link naar deze site is SKAO.

Onze missie

Typerend voor het familiebedrijf Zwammerdam zijn vaste waarden als betrouwbaarheid, kwaliteit en eerlijkheid. Het zijn deze waarden die van belang waren voor oprichter Jos Geelhoed en die nog steeds gelden, gedragen door management en ca. 60 medewerkers. Het zijn bovendien waarden die alleen te handhaven zijn door teamgeest, door onderling vertrouwen en loyaliteit. Door oprechte interesse en betrokkenheid bij de klant, de mens achter de opdracht én de mens op de machine. In die begrippen wil Zwammerdam groot zijn. Zwammerdam zegt wat ze doet en doet wat ze zegt!

Historie en DNA familiebedrijf

Het verhaal van de Zwammerdam Groep begint in 1963. Als heel Nederland in de ban is van een ijskoude winter vat Jos Geelhoed het idee op om voor zichzelf te beginnen. Hij is op dat moment een gewaardeerd werknemer bij Versluijs Wegenbouw maar ook niet meer de jongste met zijn veertig jaar. Toch ziet eigenaar Piet Versluijs wel wat in de plannen van Geelhoed en treedt op als co-financierder.

Werk is er genoeg.  Jos Geelhoed houdt zich voornamelijk bezig met het aanbrengen van slijtlagen en snel daarna ook asfalteren.

De werkzaamheden vonden vooral plaats op het platteland, bij boeren en tuinders. Met een ploeg van een man of vier werken ze van ’s ochtend vroeg tot ’s avonds laat, in die tijd heel gewoon. Geelhoeds zoon, Jan, is nog maar amper zestien jaar maar heeft genoeg van de MULO en sluit zich ook aan bij het groepje.

In de jaren zeventig zet de groei pas goed in als Geelhoed langdurige contracten krijgt voor de productie en aanleg van asfalt en is hij genoodzaakt zijn eigen asfaltcentrale (B.V. AS KO) op de kaart te zetten. Het groepje van vier is dan inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met ruim vijftig werknemers. De huidige directeur René Geelhoed, zoon van Jan, is nog maar een jonge knaap maar vastberaden om in zijn vaders voetsporen te treden. Dit gebeurt dan ook in 1992 waarna hij in 1998 45% van de aandelen verwerft.

Groei en vooruitgang

“Het bedrijf groeide hard met op de top in 2003 ruim 130 man in dienst. We hadden toen ook een aparte poot voor groenwerk. Maar na de jaren negentig werd het moeilijker en moeilijker. Het werd steeds meer een aanbestedingsmarkt. We werkten heel veel voor gemeentes. Onderhands hadden we praktisch niets.”

Gelukkig voor de crisis in 2008 (Een ramp of een zegen?) besloot René om het roer om te gooien en terug te keren naar de basis: asfalt. “We zijn toen afgeslankt naar iets minder dan de huidige omvang van 55 mensen. De groene tak verdween en we zijn ons weer volledig gaan concentreren op de onderhandse werken en eindgebruikers als bedrijven en tuinders. Waar we altijd goed in waren, hebben we uitvergroot. Asfalteren met passie.” René zijn vrouw Harriët Geelhoed, zelf commercieel actief bij de Zwammerdam Groep, vult aan . “Onze jongens kijken nogal nauw. In de overgang van straatwerk naar asfalt zie je bij ons geen lelijke openingen maar zorgen we ervoor dat alles keurig aansluit.”

René: ”Ik zal niet zeggen dat wij altijd per se de goedkoopste zijn maar we staan voor ons werk. Daarnaast hebben wij een proactieve benadering met onze commercieel door de markt te verkennen, bedrijven te benaderen en te zorgen dat onze naam overal valt.” Geelhoed toont zich een ondernemer pur sang die op tijd de bakens wist te verzetten en nieuwe lijnen uitzette.

Dat uit zich ook in wat hij bijna vergeet te vertellen. De Zwammerdam Groep heeft namelijk ook nog een bouwbedrijf die villa’s, houten Finnhouses en bedrijfspanden bouwt. Een voorbeeld is het in 2011 eigen en fraaie bedrijfspand met kantoor. Altijd met oog voor kwaliteit. Alles ziet eruit om door een ringetje te halen. Het mooi afgewerkte en smaakvolle kantoor blinkt uit zonder overdaad maar wel met opvallend leuke en hoogwaardige details. Net als het werk. 

Vier generaties

Intussen is ook de vierde generatie Geelhoed werkzaam binnen de Zwammerdam Groep. Marjorie verzorgt de planning en Rosalie is werkzaam als vertegenwoordiger. Sinds 2024 heeft ook zoon Floris zich gevoegd bij het team van vertegenwoordigers.
Meer lezen over de nieuwe generatie Geelhoed binnen de Zwammerdam Groep? Voor het 60 jarige jubileum heeft René samen met Marjorie en Rosalie een interview afgelegd over de geschiedenis en de toekomst van Zwammerdam Groep.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor u?

Neem contact met ons op en laat u inspireren door onze expertise.

0172-632200