Asfalteren

Home > Asfalteren

Asfalteren is de kernactiviteit van de Zwammerdam Groep. Een specialisme op zich, waarbij kwaliteit de optelsom is van een correcte calculatie, de juiste werkvoorbereiding, goed materieel, hoogwaardige grondstoffen en vakmanschap.

Zwammerdam Groep verzorgt de complete asfaltketen, van aanleg tot onderhoud en reparatie. Dit geldt voor asfaltwegen, paden en bedrijfsterreinen. We nemen het gehele traject voor onze rekening, van grondwerk en riolering tot fundering en asfaltconstructie.

Wij zijn flexibel, alert en spelen in op de situatie. ‘Afwijkende’ projecten vormen geen uitzondering. Het asfalteren van sportvelden, bos- en parkpaden en bedrijfsterreinen is voor Zwammerdam geen onbekend terrein.

Wij onderscheiden verschillende processen bij het asfalteren:

Machinaal asfalteren

Twee goed gemotiveerde ploegen werken dagelijks aan wegen, fietspaden, voetbalveldjes, maar ook van parkeerdekken, -terreinen en erfverhardingen. Naast nieuwe aanleg verzorgen wij ook onderhoud van asfalt en halfverhardingen. 

Reparatie (kleinschalig)

Voor handwerk is er de beschikking over een hotbox (verwarmde asfaltcontainer), zodat gedurende enkele uren ook hier de kwaliteit gewaarborgd is.

Koud asfalt

Vooral in de vorstperiode ontstaan er soms gaten in de asfaltverharding. Deze gaten kunnen gevaarlijk zijn voor het verkeer. Met koud asfalt zijn deze gaten snel gedicht en is direct gevaar verholpen. Eventueel is koud asfalt door u zelf te verwerken en bij ons verkrijgbaar. Wij geven u graag advies voor definitieve reparatie. 

Extra opties

Naast het standaard asfalteren zijn er nog een aantal extra mogelijkheden om het asfalt naar uw wensen te maken.

  • Slijtlaag; door te kiezen voor een slijtlaag verlengt u de levensduur van het asfalt en kunt u kleur aanbrengen op het terrein.
  • Gekleurd asfalt; u heeft met de keuze uit een slijtlaag of halfverharding de mogelijkheid uw terrein te voorzien van kleur.
  • Safegrip; Een antislip laag is handig bij oppervlakten die vaak nat zijn of bij hoogteverschillen zoals bv. bruggen.
  • Zuurbestendig asfalt; een extra beschermlaag geschikt voor boerenerven.

Goed gereedschap staat aan de basis van elke goede prestatie, daarom werkt Zwammerdam uitsluitend met de moderne en goed onderhouden machines. Onze werkplaats houdt de eigen machines in optimale conditie. Of het nu gaat om middelen als aggregaten of om groot materieel, ons materiaal is in optimale staat.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor u?

Neem contact met ons op en laat u inspireren door onze expertise.

0172-632200