Gekleurd asfalt laten leggen

Bepaal zelf de uitstraling van uw terrein

Gekleurd asfalt, in alle kleuren!

Het gekleurde asfalt, zoals we dat kennen van de rode fietspaden, gele wandelpaden, blauwe en groene sportvelden, kan niet meer worden toegepast omdat het blanke bitumen (een belangrijk bestanddeel van het gekleurde asfalt) niet meer wordt geproduceerd.

Gelukkig zijn er prachtige alternatieven en daarin hebben we 2 smaken: het aanbrengen van een slijtlaag (gekleurde verharding) of het aanbrengen van een halfverharding. Wel is het zo dat er per situatie naar het terrein en het gewenste gebruik moet worden gekeken om te zien of deze oplossingen geschikt zijn.

Gekleurd asfalt collage

Het aanbrengen van een slijtlaag

Om de slijtlaag aan te brengen moet er een onderlaag van asfalt liggen. Als deze er nog niet is, is dat de eerste laag van de asfaltconstructie die moet worden aangebracht. Daarna kan de slijtlaag worden aangebracht.

Hiervoor moet er eerst lijm worden aangebracht op de onderlaag van asfalt die daarna kan worden afgestrooid met split. Split is een natuurproduct en de kleurenrange is daarbij oneindig. Bovendien, en waar het veelal voor wordt ingezet, verlengt een slijtlaag de levensduur van het asfalt en beschermt het tegen schade.

Een slijtlaag is niet geschikt voor alle terreinen en er zal dus per situatie moeten worden gekeken naar het terrein en het gebruik.

 

 

 

 

Het aanbrengen van een halfverharding

Een halfverharding is een tussenweg voor een zachter oppervlak en verhard materiaal. Het bestaat uit een laag van losse materialen, zoals grind, steenslag, schelpen of gebroken puin, die op een onverharde ondergrond worden aangebracht.

Hierdoor zijn ook met dit alternatief verschillende kleuren aan te brengen. De toplaag van de halfverharding ligt een beetje los wat zorgt voor een natuurlijk effect en daarom zie je het ook vaak in groene omgevingen. Andere toepassingen van halfverharding die je vaak ziet zijn fiets- en wandelpaden, parkeerplaatsen en bermen.

Enkele belangrijke eigenschappen zijn dat het in staat is om water goed af te voeren en kleine deukjes en sporen zelf te herstellen.

Omdat de toplaag losligt is het raadzaam iedere 2 jaar met een wals het oppervlak opnieuw te verdichten.

Ook hier geldt dat halfverharding niet geschikt is voor alle terreinen en er zal dus per situatie moeten worden gekeken naar het terrein en het gebruik.

Extra opties
Naast het standaard asfalteren zijn er nog een aantal extra mogelijkheden om het asfalt naar uw wensen te maken.

  • Safegrip; Een anti-slip laag is handig bij oppervlakten die vaak nat zijn of bij hoogteverschillen zoals bijvoorbeeld bruggen.
  • Zuurbestendig asfalt; een extra beschermlaag geschikt voor boerenerven

Hoe we werken

De uitvoering voor het aanbrengen van gekleurd asfalt gaat altijd van start met het goed schoonvegen van de bestaande ondergrond. Indien er gedeeltes verwijderd moeten worden kunnen wij in overleg met u onze frees en veegwagen inzetten voor het professioneel verwijderen en schoonvegen van de ondergrond.

Na het zorgvuldig verwijderen en schoonvegen van de ondergrond kunnen eventuele beschadigingen en scheuren opgevuld worden met een asfaltemulsie. Dit wordt vervolgd met het van de toplaag (slijtlaag of halfverharding). Indien er geen bestaande vloer ligt, zullen we een goede ondergrond moeten creëren en worden er 2 asfaltlagen aangebracht. De toplaag wordt deskundig gewalst zodat deze goed wordt verdicht. Wij gebruiken hiervoor ons eigen up-to-date materieel, betrouwbaar en goed onderhouden door onze eigen werkplaats. 

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor het aanbrengen van gekleurd asfalt. 

Prijs aanvragen

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het aanleggen van gekleurd asfalt? Vraag dan gratis een offerte aan. U kunt natuurlijk ook direct bellen voor meer informatie of prijzen: 0172 – 632 200.

Reflecterend asfalt

Ook lichtgekleurde deklagen met meer lichtreflectie behoren tot de mogelijkheden. Reflectie draagt bij aan de veiligheid. Bovendien is er minder straatverlichting nodig. Hierdoor beperk je de uitstoot van CO2. Een zeer geschikte toepassing voor tunnels, fietspaden en locaties in buitengebieden.

 

Zwammerdam Groep

  • Snel en persoonlijk contact
  • Gespecialiseerd in secuur en gedetailleerd werk
  • Gehele proces in eigen beheer
  • Meer dan 60 jaar ervaring

 

Over Zwammerdam Groep

Sinds 1963 zijn wij gespecialiseerd in wegenbouw, erfverharding, asfalteren en bouwen. Veilig, vertrouwd en deskundig.