Gekleurd asfalt laten leggen

Bepaal zelf de uitstraling van uw asfalt

Gekleurd asfalt, in alle kleuren!

Het gekleurde asfalt kennen we eigenlijk vaak van de rode fietspaden, de kleuren blauw en groen worden wat vaker bij sportvelden gekozen. Geel asfalt wordt voor voet- en fietspaden verwerkt en meestal ook voor openbare werken.  

Het aantal toepassingen voor asfalteren is er dankzij het frissere en vrij te bepalen kleurenpallet ook dusdanig op vooruit gegaan. 

Zo zijn er de laatste tijd alle gewenste kleuren te leveren die u maar wilt, zo kan de kleur bijvoorbeeld aan de steen van het woonhuis of de omgeving worden aangepast. 

Asfalt heeft doorgaans een zwart/donkergrijze kleur. Dit heeft te maken met de bitumen die er in verwerkt is om te binden. Voor rood gekleurd asfalt wordt een rode steenslag en rode pigment aan het bindmiddel toegevoegd om de rode kleur asfalt te verkrijgen. Op deze manier worden ook andere kleuren asfalt gemaakt.

Gekleurd asfalt collage

Hoe we werken

De uitvoering voor het aanbrengen van gekleurd asfalt gaat altijd van start met het goed schoonvegen van de bestaande ondergrond. Indien er gedeeltes verwijderd moeten worden kunnen wij in overleg met u onze frees en veegwagen inzetten voor het professioneel verwijderen en schoonvegen van de ondergrond.
Na het zorgvuldig verwijderen en schoonvegen van de ondergrond kunnen eventuele beschadigingen en scheuren opgevuld worden met een asfaltemulsie. Dit wordt vervolgd met het aanbrengen van een bitumen kleeflaag over de gehele vloer zodat straks de asfaltlaag er goed op vast blijft hechten. Uiteindelijk wordt de gekleurde asfaltlaag aangebracht. (Als er geen bestaande vloer ligt, zullen we een goede ondergrond moeten creëren en worden er 2 asfaltlagen aangebracht). De asfaltlaag wordt deskundig gewalst zodat deze goed wordt verdicht. Wij gebruiken hiervoor ons eigen up-to-date materieel, betrouwbaar en goed onderhouden door onze eigen werkplaats. 

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor het aanbrengen van gekleurd asfalt. 

Extra opties
Naast het standaard asfalteren zijn er nog een aantal extra mogelijkheden om het asfalt naar uw wensen te maken.

  • Slijtlaag; door te kiezen voor een slijtlaag verlengt u de levensduur van het asfalt.
  • Gekleurd asfalt; u heeft keuze uit verschillende kleuren voor een meer natuurlijke uitstraling.
  • Safegrip; Een anti-slip laag is handig bij oppervlakten die vaak nat zijn of bij hoogteverschillen zoals bijvoorbeeld bruggen.
  • Zuurbestendig asfalt; een extra beschermlaag geschikt voor boerenerven

Prijs aanvragen

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het aanleggen van gekleurd asfalt? Vraag dan gratis een offerte aan. U kunt natuurlijk ook direct bellen voor meer informatie of prijzen: 0172 – 632 200.

Reflecterend asfalt

Ook lichtgekleurde deklagen met meer lichtreflectie behoren tot de mogelijkheden. Reflectie draagt bij aan de veiligheid. Bovendien is er minder straatverlichting nodig. Hierdoor beperk je de uitstoot van CO2. Een zeer geschikte toepassing voor tunnels, fietspaden en locaties in buitengebieden.

 

Zwammerdam Groep

  • Snel en persoonlijk contact
  • Gespecialiseerd in secuur en gedetailleerd werk
  • Gehele proces in eigen beheer
  • Meer dan 55 jaar ervaring

 

Over Zwammerdam Groep

Sinds 1963 zijn wij gespecialiseerd in wegenbouw, erfverharding, asfalteren en bouwen. Veilig, vertrouwd en deskundig.