Vloeistofdichte vloer

voorkom bodemverontreiniging

Heeft u een hal- of terreinvloer welke bestand moet zijn tegen zwaar verkeer en vloeistofdicht? Is de combinatiedeklaag een uitstekend product. 

Op uw bedrijfsterrein of -hal worden waarschijnlijk al snel vloeistoffen gebruikt welke niet bestemd zijn voor in de bodem. Door toepassing van een cement slurry worden de bodembedreigende stoffen niet geabsorbeerd door de vloer. Zo kunt u voldoen aan de Nederlandse Richtlijn Bodembescherming (NRB). 

Om bodemverontreiniging te voorkomen kunnen wij dus een vloeistofdichte vloer van asfalt gepenetreerd met een gemodificeerde cementslurry bij u aanbrengen. Wij noemen dit een combinatiedeklaag. 

Vloeistofdichtheidsverklaring

De aangebrachte combinatiedeklaag is vloeistofdicht en bestand tegen hoge mechanische en chemische belastingen. Desgewenst kan hier een vloeistofdichtheidsverklaring op worden afgegeven. 

De deklaag kan ook snel worden aangelegd, waarna de verharding ook nog eens direct overrijdbaar en te belasten is en het gemak waarmee onderhoud aan de naadloze verharding kan worden uitgevoerd.

Vloeistofdichte vloeren zijn geschikt voor:

Bestand tegen hoge (punt)belastingen

Naast het tegen gaan van bodemverontreiniging heeft een combinatiedeklaag de eigenschap erg goed bestand te zijn tegen hoge mechanische belastingen en puntbelasting. Bedrijfsvloeren worden vaak belast door zware machines. Denk aan het optrekken, draaien (wringen), het drukken van steunpoten van opleggers en zware containers. Deze laatste twee vormen vallen onder puntbelasting.

De puntbelasting op vloeren wordt vaak onderschat. Vooraf moet er goed worden bepaald waar de vloeren voor gebruikt gaan worden met betrekking tot de belasting. Hierdoor wordt schade als gevolg van te zware belasting voorkomen. Schade van asfalt brengt ook weer met zich mee dat de afwatering onvoldoende is, waardoor er plassen op het terrein ontstaan. Heeft u advies nodig wat voor soort vloer het best op uw terrein toegepast kan worden? Neem dan contact op via het contactformulier, mail of telefoon.

Prijs aanvragen

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het aanleggen van een vloeistofdichte vloer? Vraag dan gratis een offerte aan. U kunt natuurlijk ook direct bellen voor meer informatie of prijzen: 0172 – 632 200.

Over Zwammerdam Groep

Sinds 1963 zijn wij gespecialiseerd in wegenbouw, erfverharding, asfalteren en bouwen. Veilig, vertrouwd en deskundig.