Zuurbestendig asfalt laten leggen

voor agrarische toepassingen

Waarom zuurbestendig asfalt?

Zuurbestendig asfalt wordt niet aangetast door zuren en is vloeistofdicht, uitermate geschikt dus voor agrarische bedrijven met kuilgrasvloeren en sleufsilo’s, maar ook voor recycling bedrijven.

Voordelen zuurbestendig asfalt 

  • Vloeistofdicht
  • Kan over bestaande vloer worden aangebracht
  • Binnen één dag gelegd
  • Strakke uitstraling
  • Lange levensduur
  • Weinig tot geen onderhoud
  • Voordelig in prijs

Toepassing van Zuurbestendig asfalt

Voor de agrarische sector is het van belang dat het asfalt zuurbestendig is. Asfaltbeton kan worden aangevreten door zuren, daardoor kan de vloer brokkelig worden en kan er steenslag tussen het voer van de beesten komen. Zuurbestendig asfalt kan worden toegepast bij kuilgrasvloeren, sleufsilo’s en erfverhardingen. Ook bij compost- en recyclingbedrijven kan zuurbestendig asfalt goed worden gebruikt, omdat daar ook zuren vrijkomen die de vloeren aantasten. Het voordeel van asfalt is dat deze laag makkelijk over een bestaande betonvloer kan worden aangebracht.

Mais dient te worden opgeslagen in sleuf- of kuilsilo’s waar maiszuren geen kans krijgen om de silo aan te vreten of door te lekken naar de onderliggende bodem. Zuurbestendig asfalt wordt niet aangetast door deze zuren en is vloeistofdicht. 

Onze werkmethode

De uitvoering voor het aanbrengen van zuurbestendig asfalt gaat altijd van start met het goed schoonvegen van de bestaande vloer. Indien er gedeeltes verwijderd moeten worden kunnen wij in overleg met u onze frees en veegwagen inzetten voor het professioneel verwijderen en schoonvegen van de ondergrond.
Na het zorgvuldig verwijderen en schoonvegen van de ondergrond kunnen eventuele beschadigingen en scheuren opgevuld worden met een asfaltemulsie. Dit wordt vervolg met het aanbrengen van een bitumen kleeflaag over de gehele vloer zodat straks de asfaltlaag er goed op vast blijft hechten. Uiteindelijk wordt de zuurbestendige asfaltlaag aangebracht. (Als er geen bestaande vloer ligt, zullen we een goede ondergrond moeten creëren en worden er 2 asfaltlagen aangebracht). De asfaltlaag wordt dan deskundig gewalst zodat deze goed wordt verdicht. Wij gebruiken hiervoor ons eigen up-to-date materieel, betrouwbaar en goed onderhouden door onze eigen werkplaats. 

Prijs aanvragen

Meer weten over zuurbestendig asfalt of een prijs opvragen? Neem via onderstaand formulier contact met ons op.

Over Zwammerdam Groep

Sinds 1963 zijn wij gespecialiseerd in wegenbouw, erfverharding, asfalteren en bouwen. Veilig, vertrouwd en deskundig.