Ervaren bouwbedrijf nieuwbouw

Dit is maatwerk

Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk, daarom bent u bij ons geheel vrij in uw materiaalkeuze van uw nieuwe woning. Daarnaast bent u niet gebonden aan één bepaald bouwsysteem, wij realiseren houtskeletbouw, staalconstructies of geheel traditionele bouw. 

Voordelen bouwbedrijf nieuwbouw

Een nieuwbouw woning heeft vele voordelen, zoals weinig onderhoud, energiezuinig en het huis zelf naar eigen wens ontwerpen en vorm geven. Er komt veel op u af bij nieuwbouw. Denk alleen al aan alle keuzes en regels waar u mee te maken krijgt. Wij beschikken over een eigen teken- en ontwerpafdeling, waardoor wij u gedurende het bouwproces vanaf de ontwerpfase volledig kunnen begeleiden en adviseren. Van de vergunningsaanvraag tot aan de realisatie en afwerking. Tijdens het gehele proces staat de wens van u centraal. Neem contact op met één van onze specialisten voor een advies op maat.

Welke bouwstijl kiest u?

Heeft u besloten om te kiezen voor nieuwbouw, dan begint het keuzeproces pas echt. Wilt u een huis bouwen zonder architecturale beperkingen en lange levensduur dan kiest u voor de traditionele bouwmethode. Deze uitstraling komt in elke woonomgeving tot z’n recht. Als de focus meer ligt op duurzaamheid en een snelle bouwtermijn, is houtskeletbouw te adviseren. Staar u niet blind op alle verschillende bouwmethoden en stijlen. Wij nemen u in het gehele proces mee, waarbij de voor- en nadelen op een rijtje worden gezet en de keuze gedurende het proces vanzelf gemaakt worden. 

Termijn bouwproces

Het Zwammerdam Bouw team bestaat uit 10 timmerlieden. Door het compacte team, verloopt de communicatie onderling snel en kan er vlot worden geschakeld. Dit betekend voor u dat we het project vanaf ontwerp- en vergunningsfase snel kunnen oppakken. Afhankelijk van het soort project kunnen wij gemiddeld binnen 1 jaar opleveren.

Wij werken geheel conform de laatste normen en eisen. Voor ieder project wordt een vast team van enthousiaste en vakbekwame medewerkers samengesteld die samenwerken met onze vaste installateurs en onderaannemers. Dankzij onze flexibele werkwijze, realiseren wij het huis van uw dromen.

Wilt u zelf de afbouw realiseren of heeft u eigen installateurs? Dat is geen probleem. Gezien onze werkwijze kunt u zelf bepalen of u het gebouw casco of sleutel klaar opgeleverd wilt. Bekijk ook onze referentie projecten ter inspiratie.

 

Nieuwbouw

Door het beperkte aanbod van nieuwbouw, kiezen steeds meer particulieren er voor zelf een nieuwbouw woning te bouwen. Zwammerdam Bouw is het bouwbedrijf nieuwbouw dat graag bouwt voor particulieren in opdracht van de koper, maar ook voor ontwikkelaars.

Traditionele notariswoning door Zwammerdam Groep

Houtbouw

In samenwerking met Finnhouse bouwen we duurzame, unieke, op maat gemaakte houten woningen. Er wordt hierbij gewerkt met verschillende houtbouw systemen, namelijk: logbouw, houtskeletbouw en paal & balk systeem. Ieder systeem kenmerkt haar eigen stijl en sfeer.

Veel van het constructieve hout komt uit Finland. Zeker met het oog op de strengere eisen rondom duurzaamheid wordt er steeds vaker gekozen voor houtbouw. Naast de uitstraling heeft hout namelijk een uitstekende isolatiewaarde en werkt regulerend op de vochtigheid. Dit zorgt in de toekomst, wanneer u de woning bewoont, voor een kleinere energierekening.

Het houtbouwproces is minder afhankelijk van het weer, waardoor er vaak doorgewerkt kan worden. Door toepassing van prefab wandelementen, zijn er geen langdurige bouwtrajecten nodig om deze unieke woningen te realiseren.

Prijs aanvragen

Geef hier een korte omschrijving van uw vraag.

Over Zwammerdam Groep

Sinds 1963 zijn wij gespecialiseerd in wegenbouw, erfverharding, asfalteren en bouwen. Veilig, vertrouwd en deskundig.