Halfverharding

Home > Asfalteren > Halfverharding

Bij de aanleg van paden en pleinen wordt vaak gebruik gemaakt van halfverharding.  Dit is een laag van schelpen, natuursteengranulaat of zand. De uitstraling zorgt voor een duidelijke scheiding tussen licht verkeer, zoals voetgangers en fietsers, en het overige verkeer. Het is immers mogelijk om op deze wijze verschillende kleuren toe te passen. Halfverharding wordt ook toegepast op paden in sportparken, begraafplaatsen, golfbanen en recreatiegebieden.

Halfverharding

Als u een halfverhardingsondergrond wilt laten aanleggen kijken wij in eerste instantie samen met u welk granulaat voor u het beste resultaat zal geven bij uw specifieke wensen; zoals kleur en het gebruik van het terrein. Als tweede is een goede sterke fundering van groot belang. De dikte van de te behandelen laag is afhankelijk van de ondergrond, de toepassing en het granulaat wat wordt gebruikt. Door onze kennis in deze materie kunnen wij u een gedegen maatwerkadvies aanreiken. Het is ook mogelijk om een bestaande halfverhardingslaag te stabiliseren. 

Materieel

Goed gereedschap staat aan de basis van elke goede prestatie, daarom werkt Zwammerdam uitsluitend met de moderne en goed onderhouden machines. Onze werkplaats houdt de eigen machines in optimale conditie. Of het nu gaat om middelen als aggregaten of om groot materieel, ons materiaal is in optimale staat.

Gekleurd asfalt

Het gekleurde asfalt, zoals we dat kennen van de rode fietspaden, gele wandelpaden, blauwe en groene sportvelden, kan niet meer worden toegepast omdat blanke bitumen (een belangrijk bestanddeel van het gekleurde asfalt) niet meer wordt geproduceerd. Gelukkig zijn er prachtige alternatieven en daarin hebben we 2 opties: het aanbrengen van een slijtlaag (gekleurde verharding) of het aanbrengen van een halfverharding. Wel is het zo dat er per situatie naar het terrein en het gewenste gebruik moet worden gekeken om te zien of deze oplossingen geschikt zijn.

Zuurbestendig asfalt

Zuur bestendig asfalt biedt een extra beschermlaag geschikt voor boerenerven. Zuurbestendig asfalt wordt niet aangetast door zuren en is vloeistofdicht, dus uitermate geschikt voor agrarische bedrijven met kuilgrasvloeren en sleufsilo’s, maar ook voor recycling bedrijven.

Safegrip

Safegrip is handig bij oppervlakten die vaak nat zijn of bij hoogteverschillen zoals bijvoorbeeld bruggen. Safegrip is een speciale antislip coating om gladde (beton-) vloeren, bruggen en vlonders  te behandelen waardoor uitglijden wordt voorkomen. Houten en betonnen ondergronden kunnen glibberig worden en dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Safegrip bestaat uit twee componenten, een bitumen laag en steenslag. Hierdoor wordt het oppervlak stroef en dus veilig begaanbaar, ongeacht de weerscondities. Safegrip is toepasbaar op zowel nieuwe als bestaande oppervlakken.

Slijtlaag

Door te kiezen voor een slijtlaag verlengt u de levensduur van het asfalt en heeft u de mogelijkheid kleur aan te brengen. Om uw asfalt te beschermen tegen schade kunt u overwegen een slijtlaag aan te laten brengen. Dit is een laag steenslag die met een bindmiddel op het asfalt wordt aangebracht. Dit is een voordelige manier om snel en duurzaam uw asfalt te onderhouden. Door het aanbrengen van een slijtlaag op het asfalt, wordt de levensduur van het asfaltdek verlengd en wordt het weer stroef. De steenslag is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor u?

Neem contact met ons op en laat u inspireren door onze expertise.

0172-632200