Halfverharding van paden

Een natuurlijke uitstraling

Bij de aanleg van paden en pleinen wordt vaak gebruik gemaakt van halfverharding.  Dit is een laag van schelpen, natuursteengranulaat of zand. De uitstraling zorgt voor een duidelijke scheiding tussen licht verkeer, zoals voetgangers en fietsers en het overige verkeer. Het is immers mogelijk om op deze wijze verschillende kleuren toe te passen. Halfverharding wordt ook toegepast op paden in sportparken, begraafplaatsen, op golfbanen en recreatiegebieden.

 • Duinen, bospaden en golfbanen
 • Sportcomplexen
 • Verzorgingshuizen
 • Musea
 • Wandel- en fietspaden
 • Begraafplaatsen
 • Landgoederen
 • Recreatiecentra
 • Dierentuinen
 • Nieuwbouwwijken
 • Stadsparken

 

halfverharding van paden door Zwammerdam Groep

Halfverharding

Als u een halfverhardingsondergrond wilt laten aanleggen kijken wij in eerste instantie samen met u welk granulaat voor u het beste resultaat zal geven bij uw specifieke wensen; zoals kleur en het gebruik van het terrein. Als tweede is een goede sterke fundering van groot belang. De dikte van de te behandelen laag is afhankelijk van de ondergrond, de toepassing en het granulaat wat wordt gebruikt. Door onze kennis in deze materie kunnen wij u een gedegen maatwerkadvies aanreiken.

Het is ook mogelijk om een bestaande halfverhardingslaag te stabiliseren. 

Toch liever een asfaltverharding, kijk dan op onze pagina over asfalteren.

Materieel

Goed gereedschap staat aan de basis van elke goede prestatie, daarom werkt Zwammerdam uitsluitend met de moderne machines, op-to-date, betrouwbaar en goed onderhouden door eigen werkplaats.
De werkplaats houdt de eigen machines in optimale conditie, of het nu gaat om middelen als aggregaten of om groot materieel als asfaltfrezen, asfaltafwerkmachines, asfaltauto’s, compressoren, hydraulische rupskranen, mobiele kranen, shovels en verdichtingsmaterieel.

Het gekleurde asfalt, zoals we dat kennen van de rode fietspaden, gele wandelpaden, blauwe en groene sportvelden, kan niet meer worden toegepast omdat het blanke bitumen (een belangrijk bestanddeel van het gekleurde asfalt) niet meer wordt geproduceerd. Gelukkig zijn er prachtige alternatieven en daarin hebben we 2 smaken: het aanbrengen van een slijtlaag (gekleurde verharding) of het aanbrengen van een halfverharding.

Een anti-slip laag is handig bij oppervlakten die vaak nat zijn of bij hoogteverschillen zoals bijvoorbeeld bruggen.
Safegrip is een speciale antislip coating om gladde (beton-) vloeren, bruggen en vlonders  te behandelen waardoor uitglijden wordt voorkomen.

Houten en betonnen ondergronden kunnen glibberig worden en dat kan gevaarlijke situaties opleveren.  Safegrip is een antislip combinatie van een twee componenten bitumen laag en steenslag. Hierdoor wordt het oppervlak stroef en dus veilig begaanbaar, ongeacht de weerscondities. Safegrip is toepasbaar op zowel nieuwe als bestaande oppervlakken.

 

Een extra beschermlaag geschikt voor boerenerven

Zuurbestendig asfalt wordt niet aangetast door zuren en is vloeistofdicht, dus uitermate geschikt voor agrarische bedrijven met kuilgrasvloeren en sleufsilo’s, maar ook voor recycling bedrijven.

Door te kiezen voor een slijtlaag verlengt u de levensduur van het asfalt en heeft u de mogelijkheid kleur aan te brengen. Om uw asfalt te beschermen tegen schade kunt u overwegen een slijtlaag aan te laten brengen. Dit is een laag steenslag die met een bindmiddel op het asfalt wordt aangebracht. Dit is een voordelige manier om snel en duurzaam uw asfalt te onderhouden. Door het aanbrengen van een slijtlaag op het asfalt, wordt de levensduur van het asfaltdek verlengd en wordt het weer stroef. De steenslag is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

Zwammerdam Groep

 • Snel en persoonlijk contact
 • Gespecialiseerd in secuur en gedetailleerd werk
 • Gehele proces in eigen beheer van ontwerp tot uitvoering
 • Meer dan 55 jaar ervaring

Prijs aanvragen

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het aanleggen van halfverharding? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. U ontvangt dan een persoonlijk advies met een prijsopgave van onze adviseur. U kunt natuurlijk ook direct bellen voor meer informatie of prijzen: 0172 – 632 200.

Over Zwammerdam Groep

Sinds 1963 zijn wij gespecialiseerd in wegenbouw, erfverharding, asfalteren en bouwen. Veilig, vertrouwd en deskundig.