Land- en Tuinbouw asfalt

Terreininrichting voor de land- en tuinbouw

Agrarische bedrijven kiezen vaak voor terreininrichting met asfalt. Denk aan toegangswegen voor (zwaar) landbouwverkeer en terreinen waar veel gekeerd en gedraaid wordt of transporthulpmiddelen worden toegepast met bijvoorbeeld rolcontainers/-karren. Of omgevingen waar men te maken heeft met verzakking of waar “zure” producten worden verwerkt.

Een gladde, drempelvrije, ondergrond (al dan niet zuurbestendig asfalt;  bestand tegen chemicaliën en vloeistofdicht) die het logistieke, operationele proces en de veiligheid op het buitenterrein bevordert, is dan wenselijk.

Maar óók binnen in de kas, waar vaak gebruik wordt gemaakt van machines (voor bijvoorbeeld sproeien, oogsten, monitoren), is dit het geval. Asfalt is hierbij een snel te verwerken, onderhoudsvriendelijke en economische oplossing met een lange levensduur.

We denken altijd graag mee met onze opdrachtgevers en stellen het gebruik en de behoeftes centraal: hoe en door wie wordt het terrein gebruikt? Met onze dienstverlening zijn we in staat volledige buitenterreinen in te richten en we gaan hierbij voor ontzorging!

Heeft u ook een vraagstuk? Bel, WhatsApp of mail naar Rosalie rosaliegeelhoed@zwammerdamgroep.nl / 31 6 533 811 82.

Asfalteren en terreininrichting

Asfalteren is de kernactiviteit van de Zwammerdam Groep. Een specialisme op zich, waarbij kwaliteit de optelsom is van een correcte calculatie, de juiste werkvoorbereiding, goed materieel, hoogwaardige grondstoffen en vakmanschap.

Omdat Zwammerdam Groep haar klanten van A tot Z wil ontzorgen, leveren wij die optelsom. Zowel voor aanleg en inrichting als voor onderhoud en reparatie van asfaltwegen, paden en bedrijfsterreinen. Vanaf het ontwerp, fundering, grond- en rioolwerk, tot aan de waterhuishouding, asfaltconstructie en groenvoorziening. Een speciale vorm van de asfaltconstructie is de combinatiedeklaag asfalt.

Geschikt voor

 • Bedrijfsterreinen
 • Toegangswegen
 • Kuil-, maïs-, sleufsilo’s
 • Vloeren in kassen
 • Vloeren in ketelhuizen
 • Stallen
 • Erf

De verschillende processen bij asfalteren

atletiekbaan asfalteren

Machinaal asfalteren

Twee goed gemotiveerde ploegen werken dagelijks aan wegen, fietspaden, voetbalveldjes, maar ook parkeerterreinen en erfverhardingen. Buiten nieuwe aanleg verzorgen wij ook onderhoud van asfalt en halfverhardingen.

Reparatie (kleinschalig)

Voor handwerk is er de beschikking over een hotbox (verwarmde asfaltcontainer), zodat gedurende enkele uren ook hier de kwaliteit gewaarborgd is.

Koud asfalt

Vooral in de vorstperiode ontstaan er som gaten in de asfaltverharding. Deze gaten kunnen gevaarlijk zijn voor het verkeer. Met koud asfalt zijn deze gaten snel gedicht en is direct gevaar/hinder voorbij. Eventueel is koud asfalt door u zelf te verwerken en bij ons verkrijgbaar a € 10,- per zak. Wij geven u graag advies voor definitieve reparatie.

Extra opties

Naast het standaard asfalteren zijn er nog een aantal extra mogelijkheden om het asfalt naar uw wensen te maken.

 • Slijtlaag; door te kiezen voor een slijtlaag verlengt u de levensduur van het asfalt.
 • Gekleurd asfalt; u heeft keuze uit verschillende kleuren voor een meer natuurlijke uitstraling.
 • Safegrip; Een anti-slip laag is handig bij oppervlakten die vaak nat zijn of bij hoogteverschillen zoals bijvoorbeeld bruggen.
 • Zuurbestendig asfalt; een extra beschermlaag geschikt voor boerenerven

Goed gereedschap staat aan de basis van elke goede prestatie, daarom werkt Zwammerdam uitsluitend met de moderne machines, op-to-date, betrouwbaar en goed onderhouden door eigen werkplaats.
De werkplaats houdt de eigen machines in optimale conditie, of het nu gaat om middelen als aggregaten of om groot materieel als asfaltfrezen, asfaltafwerkmachines, asfaltauto’s, compressoren, hydraulische rupskranen, mobiele kranen, shovels en verdichtingsmaterieel.

Meer voor land- en tuinbouw

Over Zwammerdam Groep

Sinds 1963 zijn wij gespecialiseerd in wegenbouw, erfverharding, asfalteren en bouwen. Veilig, vertrouwd en deskundig.