Land- en tuinbouw

Home > Markten > Land- en tuinbouw

Bedrijven in de land- en tuinbouw kiezen vaak voor terreininrichting met asfalt. Denk aan toegangswegen voor (zwaar) landbouwverkeer en terreinen waar veel gekeerd en gedraaid wordt of transporthulpmiddelen worden toegepast met bijvoorbeeld rolcontainers/-karren. Of omgevingen waar men te maken heeft met verzakking of waar “zure” producten worden verwerkt.

Uw terrein, onze oplossing

Een gladde, drempelvrije ondergrond (al dan niet van zuurbestendig asfalt, bestand tegen chemicaliën en vloeistofdicht) is wenselijk om het logistieke, operationele proces en de veiligheid binnen de land- en tuinbouw te bevorderen.

Maar óók binnen in de kas, waar vaak gebruik wordt gemaakt van machines (voor bijvoorbeeld sproeien, oogsten, monitoren), is dit het geval. Asfalt is hierbij een snel te verwerken, onderhoudsvriendelijke en economische oplossing met een lange levensduur.

Geschikt voor

 • Bedrijfsterreinen
 • Toegangswegen
 • Kuil-, maïs-, sleufsilo’s
 • Vloeren in kassen
 • Vloeren in ketelhuizen
 • Stallen
 • Erf

Wij onderscheiden verschillende processen bij het asfalteren:

Machinaal asfalteren
Twee goed gemotiveerde ploegen werken dagelijks aan wegen, fietspaden, voetbalveldjes, maar ook parkeerterreinen en erfverhardingen. Buiten nieuwe aanleg verzorgen wij ook onderhoud van asfalt en halfverhardingen, zie 

Koud asfalt
Vooral in de vorstperiode ontstaan er som gaten in de asfaltverharding. Deze gaten kunnen gevaarlijk zijn voor het verkeer. Met koud asfalt zijn deze gaten snel gedicht en is direct gevaar/hinder voorbij. Eventueel is koud asfalt door u zelf te verwerken en bij ons verkrijgbaar a € 10,- per zak. Wij geven u graag advies voor definitieve reparatie. 

Reparatie (kleinschalig)
Voor handwerk is er de beschikking over een hotbox (verwarmde asfaltcontainer), zodat gedurende enkele uren ook hier de kwaliteit gewaarborgd is.

Extra opties

Naast het standaard asfalteren zijn er nog een aantal extra mogelijkheden om het asfalt naar uw wensen te maken.

 • Slijtlaag; door te kiezen voor een slijtlaag verlengt u de levensduur van het asfalt.
 • Gekleurd asfalt; u heeft keuze uit verschillende kleuren voor een meer natuurlijke uitstraling.
 • Safegrip; Een anti-slip laag is handig bij oppervlakten die vaak nat zijn of bij hoogteverschillen zoals bijvoorbeeld bruggen.
 • Zuurbestendig asfalt; een extra beschermlaag geschikt voor boerenerven

Goed gereedschap staat aan de basis van elke goede prestatie, daarom werkt Zwammerdam uitsluitend met de moderne machines, op-to-date, betrouwbaar en goed onderhouden door eigen werkplaats.
De werkplaats houdt de eigen machines in optimale conditie, of het nu gaat om middelen als aggregaten of om groot materieel als asfaltfrezen, asfaltafwerkmachines, asfaltauto’s, compressoren, hydraulische rupskranen, mobiele kranen, shovels en verdichtingsmaterieel.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor u?

Neem contact met ons op en laat u inspireren door onze expertise.

0172-632200