Bedrijven en Industrie

Terreininrichting voor havenbedrijf, productie en industrie

Voor verschillende bedrijfsterreinen, welke onder andere zwaar belast worden, verzorgen wij de inrichting; van verschillende haven- en overslagbedrijven, productie- en recyclingbedrijven tot veevoederbedrijven. In een omgeving met zware omstandigheden door een hoge mate van (punt)belasting, grotere kans op verzakking, hard geluid, veel beweging of verwerking van bijvoorbeeld chemisch product, is het van belang dat daar de juiste voorzieningen worden aangebracht. Daarbij is het van belang ook uw logistieke en operationele proces in ogenschouw te nemen.

Asfalt is hierbij een sterke, flexibele en economische oplossing die, in een omgeving waar stilstand zoveel mogelijk moet worden voorkomen, snel te verwerken is met een lange levensduur.

Samen met onze overige dienstverlening richten wij complete en prachtige buitenterreinen in voor de industrie.

Wij gaan voor ontzorging

We denken altijd graag mee met onze opdrachtgevers en stellen het gebruik en de behoeftes centraal: hoe en door wie wordt het terrein gebruikt? Met onze dienstverlening zijn we in staat volledige buitenterreinen in te richten en we gaan hierbij voor ontzorging!

Heeft u ook een vraagstuk? Bel, WhatsApp of mail naar Rosalie rosaliegeelhoed@zwammerdamgroep.nl / 31 6 533 811 82. Of bel of mail naar Harriët hgeelhoed@zwammerdamgroep.nl / 31 6 570 081 29.

Asfalteren en terreininrichting

Asfalteren is de kernactiviteit van de Zwammerdam Groep. Een specialisme op zich, waarbij kwaliteit de optelsom is van een correcte calculatie, de juiste werkvoorbereiding, goed materieel, hoogwaardige grondstoffen en vakmanschap.

Omdat Zwammerdam Groep haar klanten van A tot Z wil ontzorgen, leveren wij die optelsom. Zowel voor aanleg en inrichting als voor onderhoud en reparatie van bedrijfsterreinen, toegangswegen en meer. Vanaf het ontwerp, fundering, grond- en rioolwerk, tot aan de waterhuishouding, asfaltconstructie en groenvoorziening.

Voordelen asfalt voor de industrie

 • Sterk en flexibel
 • Duurzaam en recyclebaar
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Lange levensduur
 • Toegankelijk en drempelloos
 • Minder glad bij regen
 • Binnen één dag aangelegd
 • Geluidsreducerend
 • Uitstraling en imago
 • Strak en egaal
 • Zuurbestendige variant (bestand tegen chemicaliën)

Asfalt om op te bouwen

Steeds meer bedrijven uit de industrie kiezen voor asfalt als alternatief voor beton. Aanvankelijk was men nog beducht voor asfalt. Er heerste het idee dat asfalt niet zwaar belast kon worden, maar met de huidige technieken is dat al lang niet meer het geval. 

Combinatiedeklaag (combi-asfalt)

We combineren het beste van twee werelden: de open structuur van Zeer Open Asfalt Beton (ZOAB) vullen we met cement. Na uitharding ontstaat een deklaag, waarbij de voordelen van beton- en asfaltverharding gecombineerd worden. Beton staat voor een hoge vervormingsweerstand, vloeistofdicht en chemisch resistent. Asfalt staat voor naadloos, flexibel en een snelle verwerking.
Je asfalteert zo 4000 a 5000 meter op een dag. Een naadloos aangebrachte combinatiedeklaag is vloeistofdicht en bestand tegen hoge mechanisatie en chemische belastingen. Desgewenst kan hier een PBV-verklaring (vloeistofdichtheidsverklaring) op worden afgegeven. Combi-asfalt leent zich uitstekend voor terreinen die zwaar belast worden of met een hoge puntbelasting. Maar ook voor werkplaats- of wasplaatsvloeren is combi-asfalt prima geschikt.

Vanwege bovengenoemde redenen mogen wij onder meer de grootste bloemenveiling ter wereld, Royal Flora Holland in Aalsmeer, tot onze klanten rekenen. Dagelijks rijden er honderden vrachtwagens af en aan over de door ons geasfalteerde wegen op en rond het terrein. Hier bevindt zich ook de Dutch Flower Group, een andere grote klant.
Als de wegen ergens zwaar belast worden, dan is het wel op een (bloemen-) veilingterrein.
Een goede ondergrond is hier vanzelfsprekend van onschatbare waarde. Ook bij de Venlose vestiging van het wereldwijde Geodis Logistics ligt asfalt van ons.

Meer voor Bedrijven en industrie

Over Zwammerdam Groep

Sinds 1963 zijn wij gespecialiseerd in wegenbouw, erfverharding, asfalteren en bouwen. Veilig, vertrouwd en deskundig.